BÈSTIES, BESTIOLES I FLORS, SANT PERE DE CASSERRES PRESENTA EL NOU ITINERARI AMBIENTAL PER FAMÍLIES

Masies de Roda, 19 de maig de 2023.

El nou Itinerari ambiental del Monestir de Sant Pere de Casserres veu la llum amb la “SORTIDA PER FAMÍLIES: BÈSTIES, BESTIOLES I FLORS A SANT PERE DE CASSERRES”.

Una proposta participativa d’acord amb la història de Sant Pere de Casserres i les característiques ambientals del lloc, animant a descobrir els diferents elements del recorregut, a través de llegendes, preguntes, enigmes i jocs que ens permetran conèixer bones pràctiques en l’entorn natural, el medi físic, la geologia, les plantes aromàtiques i remeieres, els vertebrats, els invertebrats i les aus.

Trobem l’Orella d’os i descobrim que és una de les poques espècies que resten d’abans de les glaciacions convivia amb els dinosaures i encara perdura. Nogueroles, crespinells o un auró negre ens marcaven l’itinerari. De tant en tant, es feia parada per observar les cingleres de l’altra banda de la cua de pantà, actualment ben seca i aquesta vegada sense gaire sort no vam veure ni falcons ni cap altra rapinyaire però sí els seus nius.

Un cop a dins al Monestir es proposava un repte “A veure qui troba més bèsties, bestioles o flors dins les parets de Sant Pere de Casserres”, aquesta proposta inicialment entranya resulta ser d’allò més entretinguda i interessant, i és que la flora i la fauna està integrada a les nostres vides des de sempre.

L’itinerari ambiental s’incorpora a l’oferta permanent actual del monestir, on es podrà gaudir de manera  lliure amb la visita. Es tracta d’un joc, amb sis parades, a cada una d’elles hi trobem un plafó que presenta curiositats i jocs per descobrir com l’aigua, la vegetació o la fauna defineixen el paisatge.

Aquesta proposta s’ha portat a terme per part d’Osona Turisme, Consell Comarcal d’Osona amb el suport de BBVA i Fundació Antiga Caixa Manlleu, amb la voluntat d’apropar el patrimoni natural que envolta el Monestir, així com donar a conèixer la vinculació entre la vida al monestir i el seu entorn natural a tots els participants, grans i petits.