Parelles artístiques

La Fundació Antiga Caixa Manlleu dóna suport a les següents activitats i projectes

Parelles Artístiques. Experiències creatives per la salut mental, consisteix en la creació i la posterior exposició d’un conjunt d’obres realitzades per parelles artístiques formades per un artista amateur usuari dels serveis de salut mental i un artista professional.

Els objectius són afavorir la rehabilitació i la reinserció de les persones que tenen algun problema de salut mental i canviar la visió estigmatitzada que existeix a la societat vers els trastorns mentals. A més, a través d’aquesta iniciativa, s’aborden les possibilitats que ofereix l’art com a eina de desenvolupament personal, de relació amb els altres, i, en especial, els beneficis que pot aportar en la salut mental tant de qui té problemàtiques diagnosticades com de qui no.

Parelles Artístiques va néixer l’any 2006 de la mà de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona. Al llarg d’aquests anys (fins al 2019) hi han participat 719 artistes i el projecte s’ha anat estenent a tot el territori català, creant una xarxa d’entitats que també desenvolupen l’experiència.

Parelles Artístiques té el suport des dels seus inicis de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i BBVA.

www.parellesartistiques.cat