El CONSELL COMARCAL D’OSONA I LA FUNDACIÓ ANTIGA CAIXA MANLLEU CONSOLIDEN APOSTA PER LA PROMOCIÓ CULTURAL DE LA COMARCA

Vic, 22 de març de 2023.

El Consell Comarcal d’Osona i la Fundació Antiga Caixa Manlleu signen un conveni de col·laboració per la promoció i difusió del Monestir de Sant Pere de Casserres i per Osona Debats, jornada anual de reflexió i debat. 

El Monestir de Sant Pere de Casserres, únic monestir benedictí de la comarca d’Osona, que des de l’any 1998 està obert al públic, és propietat del Consell Comarcal. 

El 6 de juliol de 1998 es va formalitzar, entre el Consell Comarcal d’Osona i la Caixa d’Estalvis Comarcal de Manlleu i la seva Fundació, un conveni de col·laboració amb relació al condicionament museogràfic del monestir, conveni modificat parcialment en data 17 de març de 1999. 

Des de llavors, la Fundació Antiga Caixa Manlleu, hereva de l’entitat financera, ha col·laborat ininterrompudament en forma i col·laboracions diferents:

Cada any participa al Festival d’Estiu de Sant Pere de Casserres que es dur a terme els dissabtes de juliol, una proposta musical amb veus femenines del país a l’església del Monestir. 

L’any 2020 es va fer l’exposició “Una mirada al passat per a un futur més sostenible” 

L’any 2021, a més del Festival, amb una gimcana virtual, un joc de pistes tant per famílies com per joves amb la finalitat de gaudir d’una activitat lúdica i descobrir els secrets de Sant Pere de Casserres, de l’interior i de l’exterior. Al llarg d’una hora, cal resoldre 10 enigmes amb base educativa. 

L’any 2022, col·labora també amb un itinerari ambiental que aviat estarà a punt per poder-lo presentar públicament.

La voluntat de la Fundació Antiga Caixa Manlleu és de continuar amb la col·laboració anual per a la promoció i difusió del Monestir de Sant Pere de Casserres. El conveni signat s’empara a l’article 25 de la Llei 49/2002, de 23 de desembre, de règim fiscal de les entitats sense finalitat lucrativa i dels incentius fiscals al mecenatge.

Així mateix, la Fundació Antiga Caixa Manlleu amb la col·laboració d’El 9 Nou i el Consell Comarcal d’Osona, impulsa des del 2014 les jornades anuals de reflexió i debat que porten per nom Osona Debats, que enguany tractaran sobre el món rural.