EL FesNits ABAIXA EL TELÓ DE LA SEVA 18a EDICIÓ

Vic, 26 de juliol de 2021.

El FesNits tanca la seva 18a edició amb èxit de públic i de crítica. El festival, que ha seguit un estricte protocol de mesures anti Covid-19 i ha respectat la limitació d’aforament en tots els seus espais, ha aplegat 5.800 espectadors.

Les Nits Més Petites, la secció que s’adreça al públic familiar i que ha tingut lloc cada dia a les 10.00 h, amb entrada gratuïta, s’ha dut a terme a l’Atlàntida de Vic a causa del tancament de l’antic Cinema Vigatà.

Els films programats dins Les Nits Més Petites 2021 han estat:

NEZHA, Xina 1979 (Animació). Còpia restaurada d’un gran clàssic de l’animació xinesa: Nezha, una meravella que adapta una de les llegendes més populars de la Xina.

DIGIMON ADVENTURE, Japó 1986-1987 (Animació)

TOFU, Xina 2017 (Animació)

MANDUCÀLIA, Xina 2018 (Animació)

ZERO TO HERO, Hong Kong 2021 (Imatge real. Drama esportiu)

Els films es van mostrar en l’idioma original, subtitulats en català, excepte les pel·lícules Tofu i Manducàlia, que es van presentar en versió doblada al català.

Les Nits Més Petites ofereixen, per una banda, mostrar als infants un cinema de qualitat produït al continent asiàtic (el major productor de cinema mundial en l’actualitat) com a cinema alternatiu a les produccions que s’estrenen habitualment als cinemes i plataformes (majoritàriament nord-americà). Per altra banda, explicar als infants històries d’altres geografies, altres realitats, que els ofereixen una mirada diferent sobre el món i noves eines per enriquir la pròpia mirada. També el cinema en versió original, fa que des de ben petits aprenen a conviure amb els subtítols i a entendre que la veu és una eina clau de la interpretació i de l’art cinematogràfic.

Enguany van assistir a les sessions familiars 740 persones.

Les Nits Més Petites són possibles gràcies al suport de la Fundació Antiga Caixa Manlleu.