EL MONESTIR DE SANT PERE DE CASSERRES INAUGURA UNA EXPOSICIÓ SOBRE SOSTENIBILITAT

Masies de Roda, 25 de febrer de 2021

Amb aquesta mostra s’aposta per la sensibilització envers la crisi climàtica

Estarà ubicada a l’església del Monestir de forma permanent 

S’ha portat a terme amb el suport de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i BBVA

El Monestir de Sant Pere de Casserres, la Fundació Antiga Caixa Manlleu i BBVA, presenten un nou projecte que uneix sostenibilitat i història a través d’una exposició ubicada al mateix recinte monacal. 

El recorregut s’inicia amb el lema “Una mirada al passat per a un futur més sostenible’. A partir d’aquí, ens guia per la vida que feien els monjos del monestir de Sant Pere de Casserres en relació amb els recursos naturals, per explicar la situació actual i recomanar maneres de contribuir a millorar els diferents problemes ambientals relacionats amb l’aigua, l’energia i la gestió de residus, entre d’altres. 

Aquesta mostra té com a objectiu reflexionar sobre l’ús dels recursos que fem en el nostre dia a dia i proposar canvis per millorar la nostra relació amb l’entorn per aconseguir un món més just i verd. 

A tall d’exemple, a Catalunya malbaratem cada any més de 260.000 tones d’aliments. El transport emet el 28% dels gasos contaminants que provoquen el canvi climàtic. Les aigües residuals de pobles, indústries i granges sense depuradora van a parar als rius i al mar, cosa que provoca greus problemes de contaminació.

Conservar la natura i no maltractar-la, evitar el sedentarisme i fer exercici físic, comprar productes de proximitat o evitar desplaçaments innecessaris, entre altres, són algunes de les solucions que poden servir per millorar el nostre futur.