EL PREMI EMPRENEDORIA QUINTANES/BBVA DE L’ENTORN RURAL AMPLIA FINS A 4 EL NOMBRE DE GUARDONATS

Manlleu, 2 de febrer de 2021. Atesa la situació generada per la Covid-19, la 3a edició del Premi Emprenedoria Quintanes/BBVA de l’entorn rural se celebra aquest 2021 i no el 2020, tal com estava previst.

Una altra de les novetats destacables d’aquesta convocatòria, que ja està oberta, és que es dobla el nombre d’iniciatives que poden optar al guardó. Aquest 2021, el Premi distingirà fins a quatre propostes: el millor projecte, obtindrà una dotació econòmica de 15.000 euros, i es concediran tres accèssits de 2.000 euros cadascun d’ells. Amb la particularitat que els tres accèssits estaran distribuïts entre els diferents sectors participants: l’agro-ramader, el forestal i el de la jardineria.

Així doncs, les persones amb esperit emprenedor, els autònoms i les petites empreses, de fins a un màxim de 25 treballadors, que tinguin en marxa activitats en els sectors agro-ramader, forestal i de la jardineria a Catalunya ja poden presentar la seva candidatura. La convocatòria de la 3a edició del Premi Emprenedoria Quintanes/BBVA de l’entorn rural està oberta des d’aquest dilluns 1 de febrer i fins al 30 d’abril de 2021. Les candidatures es poden presentar a través del formulari que hi ha disponible al web de l’escola EFA Quintanes, www.quintantes.com.

L’escola EFA Quintanes, juntament amb la Fundació Antiga Caixa Manlleu, BBVA i Casa Tarradellas promouen la convocatòria d’aquest premi que posa en valor les empreses i les activitats agràries i reconeix la feina dels emprenedors que gestionen un entorn pròsper, mitjançant iniciatives que vetllen per la sostenibilitat. El premi, que té caràcter biennal, es porta a terme des del 2016 i té com a objectiu difondre els principis d’emprenedoria i innovació en el món rural.

L’avaluació dels projectes presentats anirà a càrrec d’un jurat integrat per deu persones relacionades amb els sectors agro-ramader, forestal i de la jardineria i que representen tot el territori català. El membres del jurat avaluaran els projectes valorant la capacitat d’emprenedoria, la viabilitat econòmica i les expectatives de creixement futur, el grau d’innovació, l’aportació de sostenibilitat i creativitat, la generació de sinèrgies amb empreses de l’entorn i amb el territori, així com la responsabilitat social.

Les iniciatives guardonades en les edicions anteriors. En l’edició de 2016, el 1r Premi Emprenedoria Quintanes/BBVA de l’entorn rural va ser per Can Garús, de Llers (Alt Empordà), una explotació agrícola que l’any 2002 es va especialitzar en productes de l’hort basats en microagricultura per al sector gourmet. En aquesta 1a edició, l’accèssit va ser per a Mas el Lladré, de les Llosses, una petita explotació familiar agroramadera, que alterna l’activitat ramadera de producció de llet amb l’elaboració artesanal dels derivats de la llet, en especial formatges.

En l’edició del 2018, el 2n Premi Emprenedoria Quintanes/BBVA de l’entorn rural va ser per Farm Brewery Lo Vilot, empresa establerta a Almacelles (Lleida) i elaboradora de cervesa ecològica produïda amb ingredients fets a Catalunya amb el distintiu Venda de Proximitat. En aquesta ocasió l’accèssit va ser per a l’associació sense ànim de lucre i d’àmbit forestal Associació Trenca, dedicada a la preservació i millora del patrimoni natural, recuperació de fauna autòctona, educació ambiental i patrimoni cultural.

https://www.instagram.com/premiquintanesbbvaentornrural https://twitter.com/PQuintanesBBVA