‘ACCIONS DE RESISTÈNCIA’, DE LA CIA. SUSANNA BARRANCO, PREMI BBVA DE TEATRE 2020

Vic, 13 d’octubre de 2020

L’espectacle Accions de resistència,de Cia. Susanna Barranco, ha estat el guanyador del Premi BBVA de Teatre 2020, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) amb el suport de BBVA, i que enguany ha arribat a la 20a edició. El veredicte s’ha donat a conèixer aquest vespre en el marc de la gala final del certamen que s’ha celebrat a L’Atlàntida de Vic, i que ha estat retransmesa en directe pel canal El 9 TV.

El Premi consisteix en una gira per Catalunya valorada en 20.000 euros. Una gira que inclou la programació de l’obra premiada al Festival Temporada Alta 2020. El Premi BBVA de Teatre té l’objectiu de donar suport a la creació teatral, incentivar l’ofici teatral i ajudar en la difusió de l’espectacle guanyador.

SOBRE L’ESPECTACLE
Accions de resistència mostra una possible societat futura on néixer, viure, treballar i morir esdevenen una peça més de l’intercanvi mercantil. A l’obra es barregen la creació documental, l’espai escènic i el text, creant una atmosfera post- dramàtica que se situa entre la realitat i la ficció.

Accions de resistència és una crítica i una reflexió sobre la incertesa a la qual estem sotmesos, i sobre el tipus de sistema econòmic que habitem i fem créixer. És una crítica a l’ordre mercantil a través de quatre accions de resistència: parir, caminar, no produir i morir. En una societat on l’eix vertebrador és el capital, la resistència a les regles imposades pot contribuir a crear llaços de reciprocitat entre nosaltres.

El jurat d’aquesta 20a edició està format per l’actriu Mireia Aixelà; la representant de l’AADPC i actriu, Ariadna De Guzman; el programador de L’Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer; la representant de Temporada Alta, Laura Iglesias; i el director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.

Escollits d’entre una seixantena de propostes teatrals provinents de companyies d’arreu de Catalunya, els espectacles finalistes del Premi BBVA de Teatre 2020 van ser, Solo creo en el fuego de Cia. Los Prometidos; Accions de resistència de la Cia. Susanna Barranco; i La Revelació de la Cia. La Rueda/TeatrodeCERCA, que es van poder veure durant el mes de setembre en equipaments de Martorell, Igualada i Tàrrega.

Així mateix, l’obra Vaig ser pròsper de Projecte Ingenu, que havia estat també finalista, finalment no va poder representar-se al Teatre Principal de Valls.

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), que col·labora en el premi, ha concedit en aquesta edició del certamen els premis a millor interpretació i millor direcció a Ángela Palacios i Carlos Martín-Peñasco, protagonistes de l’espectacle Solo creo en el fuego,de la Cia. Los Prometidos.

LA GALA
La Gala, que com cada any ha tingut lloc a L’Atlàntida de Vic, ha estat conduïda per l’actor Marcel Tomàs, de la companyia Cascai Teatre, amb petits fragments del seu nou espectacle Un tal Shakespeare.

SOBRE EL PREMI BBVA DE TEATRE
El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals.

El projecte neix al 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, s’obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents.