EL ManlleuActua SUSPÈN LA SEVA QUARTA EDICIÓ

La jornada anual de teatre fet per i per a joves i infants estava programada per al dissabte 6 de juny en diferents espais. L’actual confinament i el tancament de les escoles, instituts i tallers de teatre en fan impossible la celebració.

En les seves tres primeres edicions, el ManlleuActua ha programat espectacles creats per escoles de teatre de Torelló, Vic, Mataró, Martorell, Girona, Granollers i Manlleu.

Apart d’aquestes actuacions concentrades en cap de setmana, gratuïtes i obertes a tot el públic, els centres educatius de Manlleu s’omplen de teatre els dies previs: mitjançant els intercanvis d’obres (alumnes de cada escola representen un espectacle per als infants d’altres centres que els visiten); tallers d’escriptura teatral; i la preparació de lectures dramatitzades per part d’una companyia creada cada any amb alumnes de diferents centres.

Per al ManlleuActua 2020 s’havia confirmat, per primera vegada, la participació en aquestes actitivitats del total d’escoles i instituts del municipi.

Participació a les xarxes

La setmana en la qual s’hauria d’haver celebrat la trobada, l’organització del ManlleuActua convida tothom qui s’estima el teatre a explicar què troben a faltar del teatre durant aquests mesos de restriccions, a través d’un vídeo.

Aquestes gravacions, que poden ser fetes per nens, joves i adults es publicaran a les xarxes del ManlleuActua durant la setmana de l’1 al 7 de juny.

Els vídeos es poden gravar amb el mòbil i enviar-se a l’adreça manlleuactua@gmail.com , I es podran veure a Instagram: manlleuactua20, i Facebook: ManlleuActua

Un espai de trobada on acostar-se a l’ofici del teatre

ManlleuActua va néixer l’any 2017, vinculat al Premi BBVA de Teatre, com a espai de trobada per als infants i joves que comparteixen la passió pel teatre en tots els seus vessants: com a creadors, com a intèrprets, com a lectors i/o com a espectadors. Aquest projecte desitja incentivar una vinculació real dels nens i joves amb l’ofici teatral; fomentar no tan sols el respecte i l’amor pel teatre sinó també l’esperit crític en els espectadors adults del futur.

La jornada teatral compta cada any amb un equip de joves voluntaris/àries que participen en totes les activitats i en l’organització i comunicació de l’esdeveniment.

El ManlleuActua està organitzat per la Fundació Antiga Caixa Manlleu, amb el suport de l’Ajuntament de Manlleu.