La Fundació Especial Antiga Caixa Manlleu es constitueix amb la finalitat d’administrar els fons per a obra social de “Caixa d’Estalvis Comarcal de Manlleu” que li han assignat i donar continuïtat a la tradició de l’obra social

XIRRIQUITEULA TEATRE GUANYA EL PREMI BBVA DE TEATRE 2019

Vic, 17 de maig de 2019.

El premi de teatre més ben dotat de Catalunya ha anat a parar a l’espectacle Laika de la companyia Xirriquiteula, dirigit per Enric Ases. El veredicte es fa fer públic dilluns passat en el transcurs d’una gala celebrada al Teatre l’Atlàntida de Vic.

Els 20.000 euros del premi serviran a la companyia –integrada per Enric Ases, Marc Costa, Christian Olivé, Daniel Carreras i Iolanda Llansó– per portar l’espectacle de gira per tot Catalunya que inclou el Festival Temporada Alta.

El jurat, format enguany per Laura Iglesias, Marta Crespi, Pep Planas, Sergi Pompermayer i Joan Roura, ha volgut destacar “un espectacle carregat de màgia, artesania i poesia en un engranatge perfecte, amb un elenc en estat de gràcia i entrega permanent”. Per aquesta 19a edició del premi s’ha triat entre 66 propostes teatrals rebudes de companyies d’arreu del territori.

En l’apartat d’interpretació els guanyadors han estat Annabel Castan, protagonista de l’espectacle Othello de la companyia Les Antonietes, i Albert Salazar, protagonista de la peça A.K.A., ha rebut el premi al millor actor. La vicepresidenta de l’AADPC, Rosa Andreu, i el secretari de Cultura de l’entitat, Carlos Briones, van entregar els premis al millor actor i actriu dels espectacles finalistes.

Altres guardonats han estat l’associació ImpactaT per la seva tasca comunitària i la seva difusió del teatre social i teatre de l’Oprimit  que van rebre el premi del President de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i Anton Font, premiat per la seva trajectòria com a actor, mim i pedagog teatral, a més d’haver estat fundador de la primera escola escènica de Barcelona.