ManlleuActua PRESENTA EN LA SEVA 3a EDICIÓ LES OBRES CREADES PER INFANTS I JOVES DE TORELLÓ, MATARÓ, MARTORELL I MANLLEU

Manlleu, 2 de maig de 2019

El ManlleuActua -Teatre d’infants i joves a escena-, amplia la seva durada a dos dies (1 i 2 de juny) i inclou quatre espectacles, dues lectures dramatitzades, un dinar amb intervenció teatral i, durant la setmana prèvia, activitats a les escoles de Manlleu.
Prop de 100 actrius i actors d’entre 5 i 20 anys ompliran els escenaris de la ciutat. L’accés a tots els espectacles és gratuït.

Els més petits presentaran espectacles de creació pròpia. El ManlleuActua 2019 arrencarà el dissabte 1 de juny a les 10.00 h amb Jeux d’enfants, una obrade teatre-dansa creada i interpretada per 36 infants i joves de la Cia. Xarxa de Torelló, que ens convida a fer volar la imaginació recreant els jocs d’infantesa.

El darrer espectacle del mateix dissabte, Tremendus, castigats (a les 19.30 h), és també una creació col·lectiva dels més petits de la Cia. Teatre Centre de Manlleu.

Les companyies de joves recorren a autors internacionals per reflexionar sobre la violència. Les companyies de joves que participen al ManlleuActua 2019 han treballat amb textos de dos autors teatrals celebrats internacionalment.

El dissabte a les 12.00 h, l’Aula de Teatre de Mataró presentarà una versió lliure a partir de l’obra Qüestió d’honor de Lutz Hübner, autor alemany reconegut per les seves obres dirigides al públic jove. Aquest text es va inspirar en un crim real comès a Alemanya l’any 2004 i parla amb duresa de la violència de gènere i d’altres temes que preocupen avui als i les joves.

A les 17.00 h, l’Aula de Teatre de Martorell ens durà l’obra Croades de l’autor francès Michel Azama, en la qual es parla de l’absurditat de la guerra però també de la cara més honesta, generosai bella de l’ésser humà.

Diumenge de lectures dramatitzades per conèixer el teatre català contemporani. Catalunya compta avui amb un ampli i interessant ventall d’autors i autores de teatre en actiu. El diumenge 2 de juny es podran escoltar textos de dos d’aquests dramaturgs a l’Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu.

A les 10.00 h, alumnes de les escoles de primària de Manlleu llegiran el text Nassos, Nassos, Nassis d’en Quim Canals. L’obra és una al.legoria sobre l’ascenció del nacisme a Alemanya, que acosta als infants temes com el racisme, l’explotació econòmica o la dominació sobre països i cultures.

A les 12.00 h, estudiants dels instituts locals ens endinsaran en les conseqüències de la GuerraCivil a través del text No parlis amb estranys d’Helena Tornero.

Activitats prèvies a les escoles de Manlleu. El dramaturg català Gerard Guix impartirà un Taller d’escriptura teatral per a joves, previ al cap de setmana del ManlleuActua 2019, per a alumnes de les escoles de Manlleu (Taller gratuït. Inscripcions a manlleuactua@gmail.com).

Durant la setmana del 27 al 31 de maig, tindrà lloc un any més l’intercanvi entre escoles de la ciutat. Cada escola representarà el seu espectacle per als nens i nenes que els visiten des d’altres centres.
En aquesta tercera edició, per primer cop, participen en aquest intercanvi totes les escoles de Manlleu: Escola Pompeu Fabra, Escola Puig-Agut, Vedruna Manlleu, Escola Quatre Vents i Casals Gràcia.

ManlleuActua: un espai de trobada on acostar-se a l’ofici del teatre. ManlleuActua va néixer l’any 2017, vinculat al Premi BBVA de Teatre, com a espai de trobada per als infants i joves que comparteixen la passió pel teatre en tots els seus vessants: com a creadors, com a intèrprets, com a lectors i/o com a espectadors. Aquest projecte desitja incentivar una vinculació real dels nens i joves amb l’ofici teatral; fomentar no tan sols el respecte i l’amor pel teatre sinó també l’esperit crític en els espectadors adults del futur.

A part d’assistir a totes les activitats programades, actors i públic comparteixen l’Intermezzo, eldinar que tindrà lloc el dissabte 1 de juny a les 13.30 h als Jardins de Can Puget (Preu general: 12€, menors de 10 anys: 9 €. Reserva prèvia al Tel. 938521337 o a manlleuactua@gmail.com). Aquest any el dinar inclou una acció sorpresa per part de l’actriu Eva Marichalar-Freixa: L’hora de dinar.

ManlleuActua comptarà de nou amb un equip de joves voluntaris/àries que participaran en totes les activitats i en l’organització i comunicació de l’esdeveniment.

Totes les activitats són d’entrada gratuïta (excepte el dinar).

ManlleuActua està organitzat per la Fundació Antiga Caixa Manlleu, amb el suport de l’Ajuntament de Manlleu, BBVA CX i Fundació Antigues Caixes Catalanes.