INAUGURACIÓ DE LA 13a EDICIÓ DE PARELLES ARTÍSTIQUES A VIC

Vic, 18 de gener de 2019.

La sala d’art de Fundació Antiga Caixa Manlleu es va omplir divendres de persones que no es van voler perdre la presentació de les obres d’Osona de la 13a edició de Parelles Artístiques. En els parlaments, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra va declarar que “13 anys després de néixer a Vic, Parelles Artístiques s’ha convertit en un projecte referent a Catalunya. Estic especialment orgullosa d’aquesta iniciativa perquè posa per davant les persones i aposta per la sensibilitat en l’art i la cultura”. El discurs de la gerent d’Osonament, Mercè Generó també es va centrar en el caràcter nacional del programa. “Parelles Artístiques ja no és només d’Osona, Parelles Artístiques ja es fa en vuit comarques de Catalunya. Un cop més, Osona ha creat model”. En l’acte també van intervenir el president de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Miquel Torrents i la directora comercial de Vic de BBVA CX, Teresa Illamola, els quals van explicar el suport de les entitats en el projecte, destacant els beneficis que aporta a les persones que hi participen.

Després dels parlaments, es va passar un vídeo amb les experiències dels diferents artistes que han fet les obres d’Osona. Acte seguit, una parella musical formada per Adrià Ballús i Ricard Puigdomènech van tocar dues cançons i van explicar com les havien creades plegats. També van sortir a l’escenari Iris Clos i Laura Marsal, una parella artística que, en aquesta edició, ha creat una coreografia de dansa.

La Terapeuta Ocupacional d’Osonament, Neus Vila, va exposar la informació referent a la 13a edició. Hi han participat una vintena de centres de les comarques de: Bages, Barcelonès, Berguedà, Maresme, Osona, Segrià, Tarragonès, Vallès Oriental. Cada territori organitzarà les seves pròpies exposicions i el mes de maig, es farà una mostra col·lectiva amb les 99 obres de les vuit comarques. L’exposició d’Osona, que inclou 14 obres, es pot visitar fins el dissabte 23 de febrer. Els horaris són els divendres i dissabtes de 18h a 20h.  Com a activitat paral·lela, s’ha organitzat un concurs de fotos a instagram. Qui vulgui participar-hi, ha de publicar una imatge creativa sobre l’exposició amb les dues etiquetes #concurspaosona #parellesartitsiques.