SURT PUBLICAT EL VOLUM OSONA: LA LITERATURA

Vic, 26 de novembre de 2018

Osona: la literatura és el 4t volum de la col·lecció Osona debats que edita cada any la Fundació Antiga Caixa Manlleu amb el suport de l’Ateneu de Vic i el Consell Comarcal d’Osona, i que recull el conjunt de les ponències que tenen lloc en el marc de la jornada.

La jornada Osona debats: la literatura va tenir lloc el novembre de 2017 i va estar coordinada per Pep Paré, professor de l’Escola d’Art de Vic. El matí va estar dedicada al 40 aniversari de la revista REDUCCIONS i és per això que apareix un text d’un dels fundadors: Lluís Solà. A la tarda hi van participar Carme Rubio, professora de la UVic_UCC amb una xerrada per títol “Narradors en terra de poetes. Aproximació a la narrativa osonenca dels escriptors nascuts en les dècades dels seixanta i setanta del s. XX”; el professor Pol Serrabassa amb “Els darrers cent cinquanta anys de poesia a Osona: un recorregut”; l’escriptor Jordi Puntí amb “Esmentar la Plana”; el poeta Carles Dachs amb una xerrada per nom “El lloc de la paraula”; el dramaturg i guionista, David Plana amb “Bernard_Marie Koltès no era osonenc; Jesús Aumatell, artesà de llibres i Núria Armengol amb una xerrada sobre “Les revistes literàries de Vic: un pont històric per la cultura catalana”. Les portades de les revistes que es van exposar durant la jornada estan també publicades en aquest volum. Per completar els textos de les ponències, al final de la publicació hi podem trobar un apartat per nom “Nova poesia osonenca” amb poemes de Carles Dachs, Xevi Pujol, Núria Armengol i Maria Isern.

El llibre es distribueix gratuïtament a les entitats i institucions interessades.