Nens i joves de quatre ciutats catalanes ompliran els escenaris a la segona edició del ManlleuActua.

Quatre espectacles (de Girona, Granollers, Vic i Manlleu), una lectura dramatitzada, un taller d’escriptura teatral, una mostra de llibres de teatre i un dinar són les activitats programades en aquesta segona jornada del ManlleuActua – Teatre infantil i juvenil a escena, que tindrà lloc el proper dissabte 2 de juny a diversos espais de la ciutat.

L’activitat està organitzada per la Fundació Antiga Caixa Manlleu amb el suport de l’Ajuntament de Manlleu, BBVA CX i la Fundació Antigues Caixes Catalanes

Espectacles infantils, les primeres passes damunt l’escenari

ManlleuActua arrencarà el dissabte 2 de juny a les 10.00 h amb l’espectacle protagonitzat per nenes i nens de Granollers Què passaria si…?, una creació de la Cia. Arsènic a partir de textos de l’escriptor italià Gianni Rodari. (Teatre Casal de Gràcia).

A les 16.00 h, 11 alumnes de les escoles de Manlleu duran a escena la lectura dramatitzada d’El llibre de la selva, de Rudyard Kipling. (Auditori Fundació Antiga Caixa Manlleu).

Un espectacle infantil tancarà també la jornada teatral: Secrets al Bosc, protagonitzat pels actors i actrius de 7 a 9 anys del Teatre Centre de Manlleu. (19.30 h. Teatre Casal de Gràcia).

Teatre per a joves, creat per joves

Un dels objectius del ManlleuActua és que el públic jove pugui assistir a les obres creades i escenificades per artistes de la seva mateixa edat, provinents de diversos punts de Catalunya, i que puguin compartir a través del teatre els temes que els interessen.

El mateix dissabte a les 12.00 h, la Cia. Joves Plus presenta EMOTIO. Buscant allò que ens mou, un text col·lectiu dels membres d’aquesta companyia nascuda al Centre de Formació Teatral El Galliner de Girona. (Teatre Casal de Gràcia).

El Taller d’Escènic Vic presentarà l’obra de creació pròpia … Vivim… als Jardins de Can Puget a les 18.30 h, amb el desig de dur el teatre a espais oberts i no convencionals.

L’edició d’enguany inclou també un taller d’escriptura teatral impartit pel dramaturg i novel·lista Gerard Guix, on els participants descobriran les primeres eines per convertir les seves idees en obres de teatre.

Entre els treballs de Gerard Guix com a dramaturg destaquen Gènesi 3.0 (Premi Fundació Romea de Textos Teatrals 2006), estrenada al Grec Festival de Barcelona, i les peces trilingües U, Due, TrêARCA, que han estat representades també a Itàlia, França i Portugal.

El taller, per a noies i nois majors de 14 anys, tindrà lloc el dissabte a les 17.00 h (Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA. Places limitades. Inscripcions al Tel. 938521337).

 Activitats prèvies

 La setmana anterior al ManlleuActua, les escoles de la ciutat gaudiran de representacions teatrals dins els seus espais. Els alumnes dels centres educatius implicats assistiran a les obres presentades per una altra escola, de manera que coneixeran altres escenaris i maneres de fer teatre.

Enguany hi participen l’Escola Puig-Agut (amb l’espectacle Diàlegs), l’Escola Quatre Vents (amb Una tarda de cine) i l’Escola El Carme Vedruna (amb A Day at the Beach, espectacle en anglès).

Així mateix, del dilluns 28 de maig al dissabte 9 de juny, la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA acollirà una Mostra de llibres de teatre.

 ManlleuActua: un espai de trobada on acostar-se a l’ofici del teatre

La jornada ManlleuActua va néixer l’any 2017, vinculada al Premi BBVA de Teatre, com a espai de trobada per als infants i joves que comparteixen la passió pel teatre en tots els seus vessants: com a creadors, com a intèrprets, com a lectors i/o com a espectadors.

Aquest projecte desitja donar eines als futurs professionals de les arts escèniques i incentivar una vinculació real dels nens i joves amb l’ofici teatral. Fomentar no tan sols el respecte i l’amor pel teatre sinó també l’esperit crític en els espectadors adults del futur.

A part d’assistir a totes les activitats programades, actors i públic comparteixen l’Intermezzo, el dinar que tindrà lloc a les 13.30 h als Jardins de Can Puget (Preu general: 12 €, menors de 10 anys: 9 €. Reserva prèvia al Tel. 938521337).

Aquest any ManlleuActua comptarà per primer cop amb un equip de joves voluntaris que participaran en totes les activitats i en l’organització de l’esdeveniment.

Totes les activitats són d’entrada gratuïta (excepte el dinar).