OSONA DEBATS PARLA DE PARAULES

Divendres, a l’auditori de la Fundació a Vic, es va pensar i debatre sobre la literatura, amb ponències com la de la bibliotecària Núria Armengol parlant de les revistes literàries, la de la professora i crítica Carme Rubio sobre els narradors en terra de poetes, Pol Serrabassa que va fer un recorregut de 150 anys de poesia osonenca, i dues taules rodones. La taula del matí tractava sobre la revista Reduccions en el seu 40è aniversari, i va reunir els fundadors Ricard Torrents, Jordi Sarrate i l’actual director, Francesc Codina. La de la tarda, congregava el poeta Carles Dachs, l’escriptor Jordi Puntí, l’artesà de llibres Jesús Aumatell i el guionista i dramaturg David Plana. La cloenda de l’acte va anar a càrrec dels poetes Xevi Pujol, Núria Armengol, Carles Dachs i Maria Isern que van recitar poemes d’autoria osonenca acompanyats del músic Adrià Plana a la guitarra.

Al final d’aquest debat es van donar a conèixer els premis literaris de dos autors joves: Irene Solà (Premi Documenta 2017) i Jaume Coll (Premi Ausiàs March de poesia). En paraules del periodista Jordi Vilarrodà hi ha motius per dir que Osona segueix essent terra d’escriptors.