Surt a la llum el 2n volum d’Osona Debats “Atenció a la gent gran dependent a Osona: on estem i cap on avancem”, impulsat per Fundació Antiga Caixa Manlleu i Fundació Assistencial d’Osona

Com a resultat de la 2a jornada anual Osona debats, impulsada per la Fundació Antiga Caixa  Manlleu, que es va dur a terme a finals del 2015, acaba de publicar-se el volum Atenció a la gent gran dependent a Osona: on estem i cap on avancem. El llibre conté el conjunt de les ponències que es varen presentar en la jornada que va coordinar el director de la Fundació Assistencial d’Osona (FADO), Jordi Roca i Casas. Aquestes conferències pretenien ser un punt de reflexió, debat i prospecció per contribuir a ampliar el coneixement de la condició de les persones grans dependents a la comarca, però també per aportar iniciatives per tal de millorar la seva situació.

Després d’una introducció de Jordi Roca, hi trobem aportacions de Júlia Montserrat, investigadora en l’àmbit de l’economia de polítiques socials; Anna Rufí, directora tècnica de Benestar Social del Consell Comarcal d’Osona; Esther Ramos, tècnica de l’Àrea de Promoció Social i Personal de l’Ajuntament de Manlleu; Núria Viñas, coordinadora de l’Àrea de Promoció de l’Autonomia i Atenció a la Dependència del Consell Comarcal d’Osona; Sílvia Martín, tècnica del Departament de Benestar i Família de l’Ajuntament de Vic, i Montserrat Blasco, directora tècnica de la residència El Nadal de Vic. El volum es clou amb un diàleg i col·loqui posterior entre Jordi Roca i Joan Escarrabill, director del Programa d’Atenció a la Cronicitat de l’Hospital Clínic de Barcelona.

A finals del 2014, la Fundació Antiga Caixa Manlleu va iniciar aquest cicle de jornades anuals per tal d’analitzar diferents aspectes de la realitat social, econòmica i cultural de la comarca d’Osona, amb l’objectiu de publicar un volum cada any amb el resultat de les ponències presentades.

El 1r volum, que va sortir l’abril del 2016 duia per títol L’educació a la comarca d’Osona. La jornada que el va precedir va estar coordinada pel professor i director del Grup de Recerca Educativa de la UVic Antoni Tort.