Manlleu s’omple d’activitats teatrals per a infants en el marc de la jornada ManlleuActua

Dissabte passat va tenir lloc la 1a edició de ManlleuActua que va aconseguir atreure unes 700 persones en les diferents activitats que es va presentar durant la jornada.

A les 10 h del matí la Companyia infantil Teatre Centre va presentar un tastet de l’obra “El petit dels tres tambors” on van actuar 18 nens i nenes d’entre 8 i 12 anys sota la direcció d’Irene Gutíerrez. Després va ser el torn a la companyia convidada de Granollers, TalVolta, formada per 15 joves que van oferir una adaptació de l’obra Búfals de Pau Miró, titulada Remuc. L’obra, presentada de manera molt coral i amb una posada en escena on la dansa, el moviment i la interpretació de text van ser actuats de manera molt professional, sota la direcció de la granollerina Marta G. Otin, va captivar la seixantena de persones que també es van congregar a l’Espai Rusiñol.

A les 13 h Deriva Mussol explicava als assistents concentrats al mateix espai teatral, unes directrius per fer una caminada artística que arribaria fins al riu i acabaria al Centre cultural de Can Puget. El silenci, l’observació i la imaginació dels espais per on passaríem eren les pautes per al públic que volia viure l’experiència de Cercar l’escenari. El final del recorregut es van posar en comú els diferents escenaris que cada participant s’havia anat imaginant durant el trajecte i Ràdio Manlleu va gravar-los per fer-ne posteriorment un programa de ràdio.

A les 4 de la tarda, a la biblioteca municipal de Manlleu, una quinzena de nens i nenes de les cinc escoles de primària de la capital del Ter, presentaven una lectura dramatitzada de l’obra De Pel·lícula, d’Adelaida Frías, sota la direcció d’Anna Pressegué. I a les 5 h, el conegut autor i dramaturg manlleuenc, David Plana, impartia un taller d’escriptura teatral a un grup de 14 nens i nenes en el mateix espai.

La jornada va tenir també una part festiva i lúdica amb el teatre de carrer. A les 18 h el pallasso de la Cia. Albert Vinyes presentava L’home bala … i l’ovella parla sota la mirada i les rialles de la canalla. De Peluche, de la Cia Efímer tancava el ManlleuActua, amb l’actuació d’un mico gegant de 6 metres manipulat per voluntaris de l’associació El Serpent de Manlleu, que deixava bocabadats als més petits.

Del dia 15 fins al 27 de maig, la biblioteca de Manlleu va fer una exposició de llibres de teatre infantil.

La jornada pretén oferir als nens i nenes la possiblitat que siguin ells els protagonistes i actors teatrals, i també mostrar que el teatre s’actua, s’escenifica, fa pensar, fa riure i plorar, es llegeix, s’escriu i també es gaudeix.

ManlleuActua està organitzat per la Fundació Antiga Caixa Manlleu i compta amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Manlleu, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX.