ManlleuActua, teatre infantil i juvenil a escena

ManlleuActua és una jornada d’activitats teatrals vinculada al Premi BBVA de teatre que vol recuperar en part l’origen on va néixer el Premi. Aquesta vegada les propostes van adreçades als nens i les nenes i ells mateixos en són els protagonistes.

El dia 27 de maig durant tot el dia i, a diferents espais de Manlleu se succeiran diverses accions teatrals que volen plasmar les múltiples cares del teatre: així els infants representaran, llegiran, escriuran, reflexionaran i gaudiran veient teatre.

Durant el matí hi haurà actuacions de dues companyies infantil i juvenil respectivament, la primera la Cia. Infantil Teatre Centre de Manlleu que representarà l’obra El petit dels tres tambors i la segona la Cia TalVolta de Granollers, que farà Remuc, una adaptació de l’obra Búfals de Pau Miró, tot a l’espai Rusiñol. Després, Deriva Mussol proposarà un Cercar l’escenari que consistirà en una caminada artística que acabarà a Can Puget. En els jardins d’aquest centre cultural, al migdia, està previst un dinar amb les persones participants i tothom qui vulgui compartir i intercanviar opinions de les activitats programades. A la tarda, nens i nenes de totes les escoles de primària de Manlleu, faran una lectura dramatitzada de l’obra De pel·lícula, d’Adelaida Frías, a la Biblioteca municipal de Manlleu BBVA, dirigits per Anna Presegué i, seguidament l’autor teatral David Plana impartirà uns tallers d’escriptura teatral que s’adrecen a infants d’entre 8 i 12 anys. A partir de les 6 de la tarda el teatre de carrer trepitjarà Dalt Vila amb l’home bala i l’ovella parla i De Peluche de la Cia. Efímer que posaran fi a la jornada.

A més, la Biblioteca de Manlleu exposarà entre el 15 i el 27 de maig llibres de teatre infantil.

ManlleuActua l’organitza Fundació Antiga Caixa Manlleu i compta amb el suport de l’Ajuntament de Manlleu, el BBVA CX i la Fundació Antigues Caixes Catalanes.