L’EMPRESA FARM BREWERY LO VILOT GUANYA EL PREMI EMPRENEDORIA QUINTANES/BBVA DE L’ENTORN RURAL

Vic, dimecres 7 de novembre de 2018. L’empresa Farm Brewery Lo Vilot, d’Almacelles (Lleida) ha estat la guanyadora de la segona edició del Premi Emprenedoria Quintanes / BBVA de l’entorn rural, convocat per la Fundació Antiga Caixa Manlleu, l’escola EFA Quintanes, BBVA CX i Casa Tarradellas. Els guanyadors s’han donat a conèixer aquest dimecres en el marc de l’acte de lliurament celebrat a l’Auditori Marià Vila d’Abadal, de l’edifici el Sucre de Vic. La gala, presentada i conduïda per la periodista Clara Sànchez-Castro, ha comptat amb la presència del fundador i president de la cooperativa La Fageda, Cristóbal Colón que ha explicat la seva experiència en el procés de creació de la Fageda.

El Premi Emprenedoria Quintanes / BBVA de l’entorn rural, dotat amb 15.000 euros i un accèssit de 5.000, té per objectiu principal fomentar els valors de l’emprenedoria per a les empreses del món rural en els sectors agro-ramader, forestal i de la jardineria.

Els guanyadors i l’accèssit

Farm Brewery Lo Vilot, empresa establerta Almacelles (Lleida) és una empresa que elabora la primera cervesa ecològica produïda amb ingredients fets a Catalunya i que portarà el distintiu Venta de Proximitat. La Ceo de l’empresa Quiònia Pujol, explica que “en general la resta de les cerveseries artesanals compren els ingredients fora del país i nosaltres hem apostat per conrear-los a casa. El cas del llúpol, per exemple, tenim 4000 plantes de diferents varietats, assecador i pelletitzadora, i en el cas de l’ordi 7ha de cultiu i una micromaltejadora que permet fer lots de màxim 3000 kg”. Aquest fet diferencial i únic ha fet que la Generalitat els atorgués el primer premi a la innovació tecnològica agroalimentària en la modalitat agroindústria.

El jurat ha premiat Farm Brewery Lo Vilot “per ser pioners en conreus dels seus propis ingredients i per la seva capacitat d’investigació ja que treballen amb la Universitat Rovira i Virgili per aïllar els propis llevats autòctons.  A més, l’activitat presentada és una de les primeres iniciatives d’aquest tipus arreu de la península.”

En el cas de l’accèssit, el guardó ha estat per Associació Trenca, sense ànim de lucre i d’àmbit forestal dedicada a la preservació i millora del patrimoni natural, recuperació de fauna autòctona, educació ambiental i patrimoni cultural. Actualment l’associació té engegats quatre projectes de conservació i desenvolupament sostenibles.

Sobre l’Associació Trenca el jurat ha destacat els aspectes com la sostenibilitat i la producció agrària que posa en valor el territori i és respectuós amb el medi ambient.