EL XVI FESTIVAL BBVA DE MÚSICA RELIGIOSA DE VIC TANCA AMB L’ENREGISTRAMENT DELS CONCERTS CANCEL·LATS

Vic, gener de 2021

La Comissió organitzadora del Festival BBVA de Música Religiosa de Vic ha dut a terme la gravació de part dels concerts que estaven previstos per a l’edició de l’any 2020 i que es van haver de suspendre per raó de la pandèmia. 

Els enregistraments, fets a l’Església de l’Escorial de Vic, s’han realitzat amb la voluntat de seguir potenciant els músics que estaven contractats en el Festival i difondre les seves obres interpretatives. Aquests han estat Impressions íntimes del guitarrista Bernat PadrosaAl Mar – Maragall de Poetic Trio i La Creació amb l’Orquestra de Cambra de Terrassa 48. A més, el concert Bach versus Anonymus d’Adolfo Osta Adriana Alcaide, es farà arribar també a les residències de la gent gran.

Els concerts es poden veure pel canal Youtube del festival i a la pàgina web (http://www.musicareligiosavic.cat/). 

Cal recordar que aquests concerts gravats només són la meitat de la programació, ja que vam poder assistir en directe a les actuacions d’Adolfo Osta Adriana Alcaide amb Bach versus Anonymus;  Eternitat amb Leos QuartetFerran Albrich (baríton) i Xavier Boada (actor) a l’església de l’Escorial i, Nexus Piano Duo  amb una adaptació del Rèquiem de Mozart, a l’església de Sant Domènec.

La voluntat de la Comissió és preparar l’edició del 2021, per Setmana Santa, mantenint i agraint, a la vegada, la col·laboració i el patrocini de BBVA, de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i de l’Ajuntament de Vic, a més de poder seguir tenint el suport de la Institució Puig-Porret, la Fundació Girbau, el 9Nou i l’aportació de “Vic, Ciutat Cuidadora”. 

A més, per la nova edició, es preveu un model que permeti ajustar-se a les circumstàncies sanitàries del proper mes d’abril i es volen mantenir algunes de les línies, ja històriques, del Festival com són la qualitat de les propostes, l’impuls als joves artistes, la presència de músics i entitats de la comarca d’Osona, juntament amb músics reconeguts del país, així com continuar amb la idea de fer donació de la recaptació de les entrades i la gravació dels concerts, en cas de no poder-se dur a terme de manera presencial.