LA CURSA DELS 7 PORTALS DE VIC SUPERA ELS 1.000 PARTICIPANTS

Vic, 8 de juliol de 2019.

L’aposta per la sostenibilitat ha marcat la quarta edició de la cursa, en què s’ha doblat la recaptació solidària de l’any passat, amb 2.535 euros que es destinaran a la Fundació Projecte i Vida.

La Cursa Nocturna dels 7 Portals de Vic ha superat els 1.000 participants en la seva quarta edició. Així, més d’un miler de persones va recórrer el centre històric de la ciutat passant pels portals de Malloles, d’en Teixidor, de Queralt, Portalet, de Santa Eulàlia, de Manlleu i de Gurb.

El regidor d’Esports, Titi Roca, va remarcar l’èxit d’assistència i el fet que els 16 primers dorsals de la cursa no s’entreguessin en record als presos i exiliats polítics. Roca va tenir paraules d’agraïment per a tothom qui va fer possible que es tornés a batre rècord d’assistència, i també a La Fundació Antiga Caixa Manlleu i el BBVA pel seu suport i fer ressò de la cursa.

La principal novetat d’aquest any va ser l’eliminació de les ampolles d’aigua de plàstic que s’oferien als participants i que es van substituir per gots reutilitzables i fonts d’aigua al llarg del traçat de la cursa.

Les tres primeres places en categoria absoluta van ser per Genís Ferrandez (també guanyador l’any passat), David Rovira (tercer l’any passat) i Abdelaziz Bouyouaaran Badi. En categoria femenina, Encarna Núñez es va imposar (l’any passat havia aconseguit un segon lloc), seguida d’Anna Comet i de Marta Molist. Pel que fa a categoria adaptada, la guanyadora va ser Marta Codinachs.

Per segon cop es va incorporar la categoria infantil en solitari, ja que en les anteriors edicions es corria conjuntament amb les absolutes, i es va comptar amb la participació de 120 joves a qui es va lliurar una medalla de participació. Els més ràpids en categoria masculina van ser Pau Lancís, Vicens Arcarons i Adrià Canadell, mentre que en noies van ser Núria Collell, Adriana Buxadé i Carla Solà.

La Cursa Nocturna dels 7 Portals ha estat organitzada per l’Ajuntament de Vic conjuntament amb el Vic-ETB, el Club Atlètic Vic i la Unió Excursionista de Vic, ha comptat amb el suport de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i BBVA, i hi han col·laborat les botigues d’esport Base: Esports Estel, Fanatik i Intersport Everest Horitzó, així com Aigües Vic i Casa Tió.