El Consell Comarcal d’Osona i el Monestir de Sant Pere de Casserres presenten una nova edició del Festival de Música de Sant Pere de Casserres, que enguany se celebrarà durant la primavera. El festival es durà a terme a l’històric monestir de Sant Pere de Casserres (Osona) al llarg de dos caps de setmana – els dies 26 i 27 d’abril i 3 i 4 de maig – en format de concert-vermut al migdia
Tots els concerts començaran a les 12:30 h del migdia, una aposta pel públic familiar i per aprofitar el bon temps primaveral en un entorn privilegiat
Amb aquest canvi de dates (habitualment el festival es feia a l’estiu) es busca evitar la saturació d’actes estivals i oferir una experiència cultural única que combini música, patrimoni i gastronomia local
Un cartell artístic de luxe per a tots els públics
El programa del festival ofereix un cartell de primer nivell, amb artistes reconeguts i propostes per a diversos gustos. En total s’han programat quatre concerts gratuïts que faran les delícies del públic en el marc incomparable del monestir:
-
Dissabte 26 d’abril – Concert inaugural amb Roger Mas, cantautor solsoní de referència, que presentarà el seu espectacle “Totes les flors”
-
Diumenge 27 d’abril – Actuació de Maria Coma, cantant i pianista berguedana, que oferirà un concert íntim de piano i veu basat en el seu nou disc “Vocal Roots”
-
Dissabte 3 de maig – Recital conjunt d’Anna Roig i Carles Belda titulat “Passar-la bé”, una estrena a Osona que inclou versions de cançons emblemàtiques de diversos orígens i èpoques, amb l’objectiu de fer gaudir el públic d’una estona agradable.
-
Diumenge 4 de maig – David Carabén, cantant del grup Mishima, tancarà el festival amb un concert especial on interpretarà peces que habitualment no formen part del repertori del seu grup, incloent poemes musicats per a l’ocasió i adaptacions al català de temes dels seus referents
Aquest ventall d’artistes consolidats i noves propostes garanteix una oferta cultural rica i diversa, pensada per arribar a tota mena de públics, des dels amants de la cançó d’autor fins als qui busquen gaudir de versions i sons diferents en un ambient únic.
Música, patrimoni i activitats per a gaudir en família
Més enllà dels concerts, el Festival de Sant Pere de Casserres 2025 ofereix activitats complementàries perquè els visitants puguin gaudir d’una jornada completa de cultura i lleure al monestir. Cada dissabte de festival (26 d’abril i 3 de maig) a les 11:00 h s’organitzarà una visita guiada temàtica sobre les herbes remeieres i la tradició etnobotànica del monestir. A càrrec de coneixedors locals, aquestes passejades permetran descobrir les plantes medicinals que creixen als entorns de Sant Pere de Casserres i els usos que els monjos benedictins en feien antigament.
A més, com a novetat d’aquesta edició, hi haurà servei de barra, vermut i dinar al mateix recinte del monestir. La cooperativa Sambucus oferirà productes gastronòmics de proximitat – des de begudes i vermuts fins a plats i postres elaborats amb ingredients locals – perquè el públic pugui fer un pícnic amb vistes úniques al monestir i al pantà de Sau. El servei estarà disponible de 11:00 h a 15:30 h, de manera que els assistents podran completar els concerts amb una experiència gastronòmica i paisatgística autèntica del territori.
Cal destacar que l’entrada al festival és gratuïta i les entrades anticipades (per a controlar l’aforament) ja es poden reservar a través de la pàgina web oficial del monestir. Es recomana als interessats assegurar la seva plaça amb antelació, atès que l’aforament és limitat i es preveu una alta demanda donat el cartell de qualitat i l’atractiu de la proposta.
Impuls institucional i suport al monestir de Casserres
El Festival de Música de Sant Pere de Casserres 2025 és possible gràcies al patrocini i suport de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i de l’Ajuntament de les Masies de Roda, institucions que refermen el seu compromís amb la promoció cultural i la posada en valor del patrimoni de la comarca. Aquest projecte s’emmarca en les actuacions de dinamització del monestir de Sant Pere de Casserres, un dels tresors patrimonials de la comarca d’Osona.
La Fundació vol remarcar que BBVA dona suport als projectes vinculats a la dinamització del monestir de Sant Pere de Casserres, contribuint així a la seva preservació i a la difusió del seu valor històric i cultural. Aquest treball conjunt entre institucions públiques, privades i entitats locals assegura la continuïtat d’iniciatives com el festival i reforça l’oferta cultural i turística del territori.