LA FACM LLIURA AJUTS PER VALOR DE 10.180 € PER FOMENTAR LA PARTICIPACIÓ DELS ESTUDIANTS DE LA UVIC-UCC A LA MOBILITAT INTERNACIONAL

La Fundació Antiga Caixa Manlleu (FACM) va lliurar el passat 1 de juliol els ajuts a la mobilitat als estudiants de grau, màster i doctorat de la UVic que han cursat un programa de mobilitat a l’estranger, sigui de pràctiques o bé d’estudi, durant aquest curs 2023-2024.

En aquesta 35a edició, l’entitat ha repartit un total de 10.180€ entre 22 estudiants, tots de grau a excepció d’una estudiant de doctorat. L’acte celebrat a la Sala Mercè Torrents, va comptar amb la presència del president de la FACM, Miquel Torrents i del Vicerector de Relacions Internacionals de la UVic-UCC, Josep Bau. La regidora d’Urbanisme, Medi ambient i món rural i transició energètica i Manteniment i serveis de l’Ajuntament de Vic, Ester Coma, hi va fer una xerrada sobre la seva experiència de viure 10 anys al Regne Unit on va fer la tesi doctoral, concretament a la Universitat de Cardiff.

A banda del lliurament de les beques, també es van desvetllar els guanyadors del Premi Fundació Antiga Caixa Manlleu al millor vídeo 2022/23. Aquest any el jurat va repartir el premi valorat en 500 euros entre l’estudiant de Biotecnologia, Guillem Pladelasala, classificat en primer lloc, pel vídeo sobre la seva experiència de mobilitat a la Universitat de Zagreb (Croàcia) i l’estudiant de Mestre en Educació Primària, Aida Font, en segon lloc, pel testimoni de la seva estada al Colegio Aletheia a l’Argentina. Durant l’acte, diversos estudiants van explicar les experiències respectives.

L’objectiu d’aquestes beques és ajudar econòmicament els estudiants de la UVic que tenen un bon expedient acadèmic a fer estades d’estudi i de pràctiques a l’estranger. El president de la FACM, Miquel Torrents, va posar en valor aquest ajuts que fa 35 anys que es donen, afirmant que “la nostra missió és recolzar iniciatives que promoguin  l’educació, la cultura i el progrés de la comunitat”. Adreçant-se als estudiants becats els va felicitar i els va encoratjar a “no deixar mai de buscar noves oportunitats per aprendre i créixer tant a nivell professional com  personal”.

L’acte el va cloure el vicerector de Relacions Internacionals, Josep Bau, que va expressar el seu agraïment a la FACM per la constància en el suport d’aquests ajuts durant més de trenta anys i va felicitar els estudiants premiats per la seva decisió de marxar, destacant “que les estades internacionals són transformadores i permeten veure el món amb uns altres ulls”.