CELEBRACIÓ EXITOSA DE 10 ANYS D’OSONA DEBATS

El passat 31 de maig, l’Auditori de la Fundació Caixa Manlleu va ser l’escenari de la celebració de la desena edició d’Osona Debats, un esdeveniment dedicat a l’exploració del medi ambient local i la salut. L’acte, organitzat per la Fundació Antiga Caixa Manlleu amb la col·laboració d’El 9 Nou i la UVic-UCC, va comptar amb l’assistència d’una quarantena de persones, incloent-hi experts, professionals i membres de la comarca.

La jornada va oferir un espai de diàleg i reflexió sobre els principals desafiaments mediambientals que afronta la comarca d’Osona. Els participants van tenir l’oportunitat d’escoltar les ponències de reconeguts experts com Bet Font, Marc Ordeix, Martí Boada, Xavier Querol i Ferran Campillo. Cada un d’ells va aportar una visió única sobre els quatre elements clàssics –aigua, aire, terra i foc– i va abordar qüestions crucials com la contaminació atmosfèrica a la Plana de Vic, els efectes del canvi climàtic i el risc d’incendis en el nostre paisatge.

Un dels moments destacats de l’esdeveniment va ser la conversa amb el pediatre Ferran Campillo, especialista en l’impacte de l’entorn sobre la salut humana a l’Hospital d’Olot. La seva intervenció va posar de manifest la relació estreta entre la salut ambiental i la salut humana, i va generar un debat enriquidor amb els assistents.

A més, l’acte es va poder seguir per streaming a través del canal de YouTube de la Fundació, permetent així que més persones poguessin gaudir de les ponències i discussions des de casa seva.

La Fundació Antiga Caixa Manlleu vol expressar el seu agraïment a tots els participants i assistents per fer possible aquest esdeveniment. Amb aquesta desena edició d’Osona Debats, la Fundació reafirma el seu compromís amb la promoció del diàleg constructiu i l’acció responsable per a un futur més sostenible i saludable per a la comarca d’Osona.

Si vols tornar a veure la jornada clica AQUÍ