EL TEATRE JOVE PORTA ELS TEMES D’ACTUALITAT A L’ESCENARI DEL ManlleuActua 2023

Manlleu, 16 de maig de 2023.

El 27 de maig, el Teatre Municipal de Manlleu acollirà quatre obres de teatre protagonitzades per joves de l’Escola Teatre de Piera, el Centre de Formació Teatral El Galliner de Girona, el Teatre Centre de Manlleu i l’Escola Hamlet de Sant Boi de Llobregat, que s’estrena en la seva participació al ‘ManlleuActua. Mostra d’escoles de teatre de Catalunya’. Aquesta nova edició de la Mostra aplegarà 78 joves actors i actrius, diversos gèneres teatrals i temes de molta actualitat.
Les representacions teatrals començaran a les 12.00 h amb l’espectacle de creació col·lectiva “Arma de construcció massiva”, del Teatre Centre de Manlleu, en la qual els joves intèrprets han reflexionat sobre l’escola i l’educació. També és de creació pròpia l’obra que presentarà El Galliner de Girona a les 16.00 h: “Entropia”, una reflexió sobre els efectes devastadors de l’activitat de l’home en el planeta.
Les funcions es reprendran a les 17.30 h amb el clàssic “Antígona”. Els alumnes de l’Escola de Teatre de Piera han volgut dur el debat feminista a escena a través d’aquesta obra de Sòfocles. I el ManlleuActua 2023 finalitzarà amb música gràcies a l’espectacle “Hamlet a Broadway”, en el qual 39 intèrprets de Hamlet escola de Teatre de Sant Boi de Llobregat cantaran i ballaran alguns dels grans números de teatre musical.
Aquesta jornada és també un dia de trobada i d’intercanvi entre els i les joves que estimen el teatre. Dues activitats paral·leles, exclusives per als participants, complementen la Mostra: un taller d’Iniciació a la Màscara amb Pere Ferran i Meritxell Morera, a les 9.30 h a l’Espai Rusiñol; i el dinar de cohesió que se celebra cada edició a Can Puget.
L’entrada a totes les obres de teatre és gratuïta. El públic pot adreçar-se directament al Teatre Municipal de Manlleu el dissabte 27 de maig, a partir de les 12.00 h.
El ‘ManlleuActua. Mostra d’escoles de teatre de Catalunya’ està organitzat per la Fundació Antiga Caixa Manlleu, amb el suport de l’Ajuntament de Manlleu i el Teatre Centre.
Com en les anteriors edicions, un grup de joves voluntaris del municipi col·laboren en les tasques de comunicació i organització.