EL PREMI EMPRENEDORIA RURAL QUINTANES / CASA TARRADELLAS / BBVA / FUNDACIÓ CAIXA MANLLEU ARRIBA A LA 4a EDICIÓ RENOVAT I AMB CANVIS EN ELS CRITERIS D’ADJUDICACIÓ

Manlleu, 23 de març de 2023.

 • El Premi consistirà en una dotació econòmica de 15.000€ i tres accèssits de 2.000€ cada un que s’adjudicaran, segons els criteris de sostenibilitat, impacte social i empresa jove.
 • El seu objectiu és fomentar l’emprenedoria i la innovació en l’entorn rural, com per exemple els sectors agroramader, forestal i de la jardineria. 

El Premi Emprenedoria Rural Quintanes / Casa Tarradellas / BBVA / Fundació Caixa Manlleu celebra aquest 2023 la seva 4a edició i ho fa amb la imatge actualitzada i més moderna que distingeix el caràcter plural dels impulsors de la iniciativa que provenen de diferents àmbits. A més, aquesta edició incorpora canvis en els criteris d’adjudicació. 

El Premi Emprenedoria Rural Quintanes / Casa Tarradellas / BBVA / Fundació Caixa Manlleu consistirà en una dotació econòmica de 15.000€ i tres accèssits de 2.000€ cada un, que s’adjudicaran segons els criteris de sostenibilitat, impacte social i empresa jove. 

Aquesta edició, les bases del Premi incorporen aquests nous criteris per tal de poder arribar encara a més destinataris i posar en valor aquelles iniciatives emprenedores del territori que aposten per un model de negoci responsable amb l’entorn. L’objectiu del Premi és fomentar l’emprenedoria i la innovació en l’entorn rural, com per exemple els sectors agroramader, forestal i de la jardineria.

Des de l’organització del Premi, es considera imprescindible posar en valor aquelles iniciatives que destaquen pel seu impacte social. D’aquí que, les entitats promotores del guardó han incorporat en aquesta 4a edició els criteris de sostenibilitat i d’impacte social. De la mateixa manera, l’esperit del Premi –ajudar a créixer aquelles iniciatives emprenedores que parteixen de la il·lusió i de l’empenta personal– es manté intacte. D’aquí que, entre els criteris d’adjudicació d’aquesta 4a edició, també hi ha empresa jove. 

L’any 2016 l’Escola EFA Quintanes, juntament amb la Fundació Antiga Caixa de Manlleu, el BBVA i Casa Tarradellas van posar en marxa aquest Premi de caràcter biennal amb l’objectiu de fomentar l’emprenedoria i la innovació en l’entorn rural. 

El Premi s’adreça a persones amb esperit emprenedor, autònoms o empreses que tinguin en marxa activitats vinculades al món rural a Catalunya. Les candidatures es poden presentar fins al 30 d’abril de 2023  a través del blog del Premi: https://premiemprenedoriarural.com/

Tal com recullen les bases, el Premi consta de 4 fases:

 • La 1a fase, que estarà oberta fins al 30 d’abril, es correspon al període de presentació d’inscripcions de la convocatòria 2023.
 • A la 2a fase, que estarà activa al llarg del mes de maig, es farà la selecció i comunicació de les deu iniciatives finalistes.
 • La 3a fase, que es concretarà en un dia, tindrà lloc el 21 de setembre i consistirà en la defensa oral de la proposta. El/la representant de la iniciativa farà l’exposició oral davant del Jurat del Premi a les instal·lacions de l’escola EFA Quintanes.
 • La 4a fase, que també es concretarà en un únic dia, tindrà lloc el 19 d’octubre de 2023 i consistirà en l’acte de lliurament del Premi.

Fins al moment han estat distingits amb aquest Premi un total de 8 iniciatives emprenedores vinculades a l’entorn rural:

3a edició – 2021

 • Granja Mas Bes – Salitja (Girona) – 1r premi de 15.000€
 • Talkual de Bellpuig (Lleida) – Accèssit agroramader de 2.000€
 • Japan Espais – Manlleu (Barcelona) – Accèssit jardineria de 2.000€
 • SingularWood – Santa Coloma de Farners (Girona) – Accèssit forestal de 2.000€

2a edició – 2018

 • Farm Brewery Lo Vilot, d’Almacelles (Lleida) – 1r premi de 15.000€
 • Associació Trenca (Lleida) – Accèssit de 5.000€

1a edició – 2016

 • Can Garús, de Llers (Alt Empordà) – 1r premi de 15.000€
 • Mas el Lladré (les Llosses)Accèssit de 5.000€