EL XIX FESTIVAL DE MÚSICA RELIGIOSA DE VIC COMPTARÀ AMB SIS CONCERTS, UNA CONFERÈNCIA I UNA ACCIÓ SOCIAL

Vic, 14 de març de 2023.

El Festival de Música Religiosa de Vic se celebrarà entre els dies 31 de març i 5 d’abril en els diferents espais habituals: l’església de Sant Domènec, l’església de l’Escorial i, un de nou, que és l’Escrivania de la Catedral. A més, es farà un concert a la Residència El Nadal per als seus residents el dia 4 d’abril el migdia.

Les entrades ja s’han posat a la venda i es poden adquirir des de l’Oficina de Turisme de Vic, a través de la web del festival: www.musicareligiosavic.cat i, si no s’han exhaurit, a la taquilla el mateix dia del concert.

El festival comença el dia 31 de març amb una conferència “Sonata da Chiesa” a càrrec de Joan Vives, a l’Escrivania de la catedral i, s’inaugura dissabte 1 d’abril amb dos concerts. El primer una fanfàrria de campanes a la plaça del Bisbe Oliba i el vespre la Coral Càrmina un dels referents actuals del cant coral juntament amb l’Orquestra Barroca Catalana, amb el programa (Re)encontres & (Re)estrenes, a l’Església de Sant Domènec. L’endemà diumenge 2 d’abril Dichos Diablos, presentarà el concert més experimental del programa d’enguany “Nigra Sum”. Seguirà el Quartet Brossa que proposa un viatge al voltant de la religió hinduista “Les quatre estacions índies”. Dimarts 4 es podrà escoltar el Rèquiem de W.A. Mozart de la mà de l’Ensemble Pyrene i finalment, la vigatana Anna Urpina al violí i Darío Tamayo a l’orgue i clave tancaran el festival amb “BxB, de Biber a Bach”.

Els horaris de les actuacions són a les 20 h amb l’excepció del dissabte 1 d’abril que els concerts seran a les 12 h i a les 21 h.

El programa el podeu trobar en detall a:  http://musicareligiosavic.cat/.

Enguany el Festival és possible gràcies la Comissió de les parròquies de La Pietat, Sant Domènec i El Carme, l’Ajuntament de Vic i la Fundació Antiga Caixa Manlleu en l’organització, i Fundació Girbau, Institució Puig-Porret i El 9Nou com a col·laboradors.