EL XVII FESTIVAL BBVA DE MÚSICA RELIGIOSA DE VIC TORNA PER SETMANA SANTA

Vic, 8 de març de 2021

  • El festival també vendrà entrades per internet
  • Els col·laboradors continuen apostant pel sector musical tan castigat per la pandèmia

El XVII Festival BBVA de Música Religiosa de Vic se celebrarà entre el 24 i el 31 de març  en format presencial adaptat a les circumstàncies actuals. 

El Festival torna per Setmana Santa després de finalitzar la XVI edició, el passat mes de novembre, fruit de dos ajornaments provocats per les restriccions per combatre la pandèmia. Així, tal com va dir Josep M. Riba, rector de les parròquies d’El Carme, Sant Domènec i la Pietat de Vic i, impulsor del Festival: “tornem, continuem essent tossuts. La ciutat i el públic, ho mereixen.”

L’edició d’enguany s’ha adaptat novament a la situació que viu, avui, el nostre país. Els quatre espais on tindrà lloc el festival, Església de l’Escorial, Sala d’actes de l’Escorial, Església de Sant Domènec i Església del Monestir de Sant Pere de Casserres, tindran limitació de capacitats i s’aplicaran les mesures de seguretat necessàries en cada moment.

Les entrades seran numerades i es posaran a la venda a partir del 12 de març a l’Oficina de Turisme de Vic i a través de la web del festival: www.musicareligiosavic.cat. 

Miquel Torrents, president de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i col·laborador des dels seus inicis, juntament amb el BBVA, comenta: “Continuem confiant amb la cultura, com a bé essencial, perquè és clau en el benestar emocional de les persones tan necessari aquests dies que estem vivint”.

Daniel Guardiola, director de zona d’Osona de BBVA destaca “que el Festival BBVA de Música Religiosa s’ha consolidat com un festival amb personalitat pròpia que ja forma part de la programació cultural de Vic. Des del BBVA estem molt contents de poder ajudar a fer-lo possible, un any més, fent front a les dificultats del darrer any”. A la vegada Guardiola posa èmfasi en “el compromís de tots els organitzadors tant pel territori com per la cultura, que a nivell de sector ha patit molt les conseqüències de la pandèmia, però que cal seguir recolzant perquè s’ha demostrat que és més necessària que mai.”

Des de la direcció artística del Festival, explica Quim Térmens, “una edició on la programació evidentment està marcada per la incidència sanitària de la Covid-19.  Però també constatar la predisposició absoluta d’organitzadors i col·laboradors a portar la cultura a un públic, que demostra amb la seva presència, la necessitat de compartir la part emocional que ens aporta la música.” 

El festival s’inaugura el dia 24 de març amb una conferència a càrrec de Jaume Ayats, músic i professor d’etnomusicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, sobre l’Stabat Mater per títol “El tractament musical vers el dolor d’una mare”. L’endemà El Cor Jove Amics de la Unió presentarà Lux, un recorregut musical divers, viu, contemporani i ple de contrastos, a l’Església de l’Escorial. Dissabte 27, Manel Camp Quartet amb Joan Crosas (actor) oferiran Art, que s’endinsa al món de les paraules de Ramon Llull, a la Sala d’actes de l’Escorial. Diumenge de Rams, tindrà lloc un concert, ja tradicional per la data, a l’Església del Monestir de Sant Pere de Casserres amb Nàiades que oferirà dues obres per a veus femenines: l’Stabat Mater de Pergolesi i la Messe Basse de Fauré.  Els tres concerts següents es faran a l’Església de l’Escorial, el dia 29, Daniel Claret (violoncel) ens mostrarà  La Fe, la convivència de la sonoritat íntima del violí barroc versus la música tradicional; seguirà el dia 30, Hirundo Maris que ens endinsarà a Il Viaggio d’Amore i, per finalitzar el festival, el dia 31 actuarà l’Ensemble Exclamatio Oleguer Aymamí (violoncel barroc) amb Sonata da Chiesa, un recorregut per la música permesa en l’espai religiós als s. XVI i XVII.

El programa el podeu trobar en detall a:  http://musicareligiosavic.cat/