30 ESTUDIANTS DE LA UVIC-UCC REBEN LES BEQUES DE MOBILITAT DE LA FUNDACIÓ ANTIGA CAIXA MANLLEU I BBVA

Vic, 18 de desembre de 2019

  • És el 30è any que l’entitat bancària i la Fundació s’impliquen en la mobilitat internacional de la UVic-UCC
  • Durant aquests anys s’han concedit 826 ajuts per valor de 495.000€

30 alumnes de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) han rebut un ajut per a la mobilitat de la Fundació Antiga Caixa Manlleu (FACM) i BBVA. L’acte, que enguany arriba a la trentena edició, va tenir lloc ahir dimarts a l’Aula Magna de la Universitat i va comptar amb la presència del rector de la UVic-UCC, Josep-Eladi Baños, que va remarcar la “importància de la col·laboració de la Universitat amb empreses que apostin per la formació internacional dels seus estudiants”, el president de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Miquel Torrents i el director territorial de BBVA a CatalunyaXavier Llinares, que van agrair les persones que han fet possible “els 30 anys d’ajuts” i van destacar la importància de la mobilitat internacional per “adaptar-se a noves habilitats i competències, fomentar el talent i crear oportunitats”.

Aquestes beques estan destinades a incentivar i contribuir econòmicament en els programes de formació dels estudiants, impulsant-los a participar en programes internacionals i col·laboracions a l’estranger. L’import repartit enguany ha anat a parar a les mans de 24 alumnes de mobilitat internacional i 6 alumnes de pràctiques internacionals d’aprenentatge i servei.

Durant el lliurament de les beques, també es va lliurar un premi al millor reportatge audiovisual fet durant una estada a l’estranger. El premi se’l va emportar Gemma Sau amb una producció de la seva estada a Senegal. A l’acte també hi va ser present el director general de la Fundació Sant Tomás, Ricard Aceves, com a membre becat de la primera generació d’ajuts de Caixa Manlleu. Aceves va explicar la seva experiència personal i va dir que fer programes de mobilitat fa 30 anys era “una aventura”. A més, el professor i exvicerector de relacions internacionals de la UVic-UCC Joan Masnou, va fer una ponència sobre la importància d’afinar la mirada davant del xoc cultural que comporta sortir a l’estranger.

Ajuts per mobilitat i per aprenentatge-servei

La convocatòria d’aquests ajuts té dues modalitats. La primera, és per a estudiants de la UVic-UCC que participen en un programa de mobilitat acadèmica internacional en alguna institució amb la que la UVic-UCC tingui un conveni de col·laboració firmat. La segona està destinada als estudiants de la Facultat de Ciències de la Salut i Benestar (FCSB) que participen en un programa de pràctiques internacionals d’aprenentatge-servei al Nepal o al Camerun i als alumnes de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes (FETCH) que participen en programes de pràctiques internacionals d’aprenentatge-servei amb Guatemala, Gàmbia, Senegal, Marroc i Nepal.

Des del curs 1990-91, aquestes beques han aportat als estudiants un total de 495.000€ en 826 ajuts. Aquests ajuts han facilitat els estudis i la mobilitat internacional en 43 països diferents. A més, en aquests 30 anys, s’han atorgat 15 premis al millor reportatge audiovisual, amb un import per valor de 5.500€.

L’origen d’aquests ajuts a la mobilitat és Caixa Manlleu, que el 1990 va iniciar aquesta concessió de beques amb l’objectiu de contribuir en la formació dels estudiants de la UVic, oferint-los la possibilitat d’ampliar els seus estudis en programes a l’estranger. Avui en dia, és la Fundació Antiga Caixa Manlleu, juntament amb BBVA qui s’ocupa d’aportar el fons.