OSONA DEBATS VA TRACTAR SOBRE EL PATRIMONI CULTURAL EN LA V EDICIÓ

Vic, 23 de novembre de 2018

Divendres 23 de novembre a les 16 h a l’Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, va tenir lloc l’inici de la jornada Osona debats que enguany portava per títol Osona: el patrimoni cultural.

Impulsada per la Fundació Antiga Caixa Manlleu i organitzada juntament amb l’Ateneu de Vic, la jornada va ser un punt i seguit d’anàlisi i debat però també de propostes de cara el futur per orientar accions i polítiques amb l’objectiu d’aportar millores al conjunt de la ciutadania osonenca.

Enguany, per aquesta 5a edició, es va comptar amb la coordinació de Carles García, museòleg i director del Museu del Ter. Segons García “el debat el vam plantejar des del punt de vista de la gestió d’aquest patrimoni. Com el valorem, l’estudiem, el conservem i sobretot com el posem al servei de la ciutadania en un context en què el concepte de patrimoni s’ha transformat i obert a noves tipologies, com el paisatge o la memòria”.

La jornada Osona: el patrimoni cultural, va tenir dues parts diferenciades. Una primera part, on es van succeir intervencions en format de xerrada, de professionals que treballen en la primera línia de la gestió del patrimoni a Osona: el mateix Carles García; Maria Ocaña, museòloga i directora del Museu Arqueològic de l’Esquerda de Roda de Ter; Imma Ollich, medievalista, arqueòloga i professora honorífica de la Universitat de Barcelona; Mercè Colom, tècnica d’empreses i activitats turístiques i directora de formació en línia i semipresencial del CETT- Universitat de Barcelona i Jaume Ayats, etnomusicòleg i director del Museu de la Música de Barcelona. En una segona part es va generar el debat amb aquestes mateixes persones que portava per títol “Els reptes del patrimoni a Osona” i que va dirigir el periodista i cap de la secció de cultura d’El 9nou, Jordi Vilarrodà.

La jornada va comptar novament amb la col·laboració del Consell Comarcal d’Osona i enguany amb el Museu del Ter.