Manlleu viu amb intensitat la seva jornada de teatre realitzat per nens i joves

‘ManlleuActua. Teatre infantil i juvenil a escena’, que ha tingut lloc el dissabte 2 de juny,  ha esdevingut un recorregut teatral pels diversos espais de la ciutat on els participants han canviat de rol a cada moment. Han estat actors, espectadors, autors (en el taller d’escriptura) i, en el cas dels joves voluntaris, també organitzadors i comunicadors de l’esdeveniment. Nens, joves i familiars han compartit una intensa jornada d’art i aprenentatge.

Un matí ple de poesia, emocions i moviment

El ManlleuActua ha arrencat al Teatre Casal de Gràcia amb la poesia de Gianni Rodari, recreada pels nens i nenes de la Cia. Arsènic de Granollers a l’espectacle Què passaria si?

A continuació, els Joves Plus de El Galliner de Girona han presentat Emotio. Buscant allò que ens mou. Han omplert l’escenari d’alegria, ràbia, tristesa i por adolescent, i interactuat amb els espectadors amb una energia que ha enamorat al públic més jove.

Els dos espectacles coincideixen en la importància dels moviments coreografiats i l’acompanyament d’un instrument musical en escena:  el caixó flamenc en el cas de la Cia. Arsènic i un teclat a l’espectacle dels joves gironins.

Espectacles de creació col·lectiva: de la màgia a la reflexió

Tot i haver-se inspirat en textos publicats en algun cas, tots els espectacles presentats han tingut un fort component de creació col·letiva per part dels nens i joves protagonistes.

El primer espectacle de la tarda, Vivim dels joves del taller d’Escènic Vic, ha ocupat els Jardins de Can Puget amb una emotiva reflexió sobre el drama actual dels refugiats. Descalços damunt la sorra de l’escena central, han interpel·lat als espectadors que els envoltaven amb un curós treball de moviment i simbolisme.

De nou al Teatre Casal de Gràcia, l’espectacle Secrets al bosc ha clos el ManlleuActua. Els nenes i nenes del Teatre Centre de Manlleu han guiat al públic en aquest viatge per la seva imaginació.

El ManlleuActua com a lloc de trobada i intercanvi

 La marató de teatre del ManlleuActua s’ha completat amb la lectura dramatitzada El llibre de la selva, a càrrec d’alumnes de diferents escoles de Manlleu, que a primera hora de la tarda ha omplert de públic l’Auditori de la Fundació  Antiga Caixa Manlleu. I amb el taller d’escriptura teatral Paraula/Acció (escriure per actuar) impartit pel dramaturg Gerard Guix a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA, en el qual han participat nou joves majors de 14 anys.

Per al ManlleuActua és una prioritat que la jornada sigui també un lloc d’intercanvi entre els nens i joves que viuen el teatre. El dinar, compartit per tots els participants, ha estat el moment central de trobada, enriquit amb els col·loquis i converses improvisades després dels espectacles.

Qui vulgui fer un darrer tast del ManlleuActua 2018, encara pot visitar la Mostra de llibres de teatre, exposada a la Biblioteca Municipal fins al dissabte 9 de juny.

La jornada ManlleuActua, que va néixer l’any 2017, està vinculada al Premi BBVA de Teatre. Ha estat organitzada per la Fundació Antiga Caixa Manlleu amb el suport de l’Ajuntament de Manlleu, BBVA CX i la Fundació Antigues Caixes Catalanes.