Monestir de Sant Pere de Casserres

La Fundació Antiga Caixa Manlleu dóna suport a les següents activitats i projectes

El monestir de Sant Pere de Casserres, és un dels monuments més excepcionals de l’arquitectura catalana del segle XI i també l’únic de l’orde benedictí a Osona, situat a les Masies de Roda, que va ser erigit sota el patronatge de la família vescomtal osonenca.

Actualment el monestir alberga una exposició de caràcter permanent on s’interpreta la vida dels monjos a Casserres, mitjançant la recreació de les sales que han conservat la mateixa disposició al llarg dels segles, així com un audiovisual on s’explica la llegenda, la història i el procés de construcció del conjunt monàstic.

Durant tot l’any, s’hi programen diferents activitats com el Festival d’estiu de Sant Pere de Casserres, una oferta cultural variada que es duu a terme els càlids vespres de juliol (teatre, música, poesia, … ). També hi podeu trobar un itinerari ambiental a l’entorn del monestir amb plafons amb continguts que tracten temàtiques relacionades amb el patrimoni natural de l’entorn del monestir i proposen petits enigmes/jocs.

St. Pere de Casserres és gestionat pel Consell Comarcal d’Osona i compte amb el suport històric per a la seva difusió i activitats de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i BBVA.

http://www.santperedecasserres.cat